Residu va, recurs ve

RESIDU VA, RECURS VE, va ser un recapte de materials per part de les empreses que normalment es descarten com a residus però que de fet es poden reutilitzar i, per tant, es poden destinar als projectes de les entitats socials, ambientals, culturals i esportives, a les escoles i a d’altres organitzacions de l’àmbit de l’educació així com també a col·lectius de dissenyadors i artistes.

El projectre al 2019 es va desenvolupar amb materials que van estar exposats i disponibles per a tots els beneficiaris interessats durant una jornada, en forma de "outlet" de materials i es van poder retirar gratuïtament prèvia inscripció. La inscripció prèvia va garantir la recollida de dades i indicadors de la gestió dels materials i, a més, va permetre facilitar els contactes per a poder seguir obtenint aquests tipus de materials en el futur.

El projecte estava obert a qualsevol empresa i organització que tinguès materials en bon estat que puguessin ser reutilitzats. La inicitaiva no acceptava materials que puguessin constituir un perill per a les persones o el medi ambient.

En la jornada 2019, celebrada el dia 10 d'octubre a les instal·lacions de Palo Alto a Barcelona, les entitats beneficiaries podien retirar els materials de forma gratuïta i es comprometien a fer un ús responsable dels mateixos. 
Aquesta jornada ve tenir més de 100 inscrits de les diferents organitzacions esmentades i es van portar a terme tallers per escoles on es treballaven el disseny i fabricació de segones vides pels materials que estaven exposats en l'espai. Betevé, televisió de Barcelona, ens va acompanyar fent difusió de la jornada i de la iniciativa.

Fitxes del materials exposats a la jornada
(Col·loca't sobre la fitxa i visualitza el document en PDF)

         

         

         

         

         

         

         

         

Recull Fotogràfic

  

  

  

  

  

Participació al programa de BTV la Familia Barris. El programa ens va acompanyar a la jornada
(A partir del minut 33:50)


Audiovisual promocional


Organitzat pel:


Amb la col·laboració:Amb el suport:
 

Comparteix