Jornada Biodiversitat i Empresa
Jornada Biodiversitat i Empresa: El nou repte
 ha tingut lloc avui 5 de març, d'11 a 13 hores a l'Auditori de la seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya (Pl. de Gala Placídia, 32 de Barcelona).

En aquesta jornada que ha organitzat el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural conjuntament amb el Club EMAS i Ecoacsa i amb la col·laboració del Col·legi d'Economistes, el Club EMAS ha presentat la "Guia pràctica Com potenciar la biodiversitat en el marc dels sistemes de gestió ambiental" explicant tot el procés fins arribar als documents finals així com la guia i l'eina pràctica de suport per les empreses amb SGA implantats.

Aquesta guia pràctica vol ser una eina per tal que les empreses puguin començar a implemetar tots aquests conceptes en el seu dia dia.

A més, han explicat la seva experièmcia en aquest camp les organitzacions sòcies Autoritat Portuària de Barcelona (Port de Barcelona) i Àltima amb el Cementiri de Roques Blanques i l'exdirector d'Acció Natura.

DESCARREGAR PROGRAMA DE LA JORNADA

DESCARREGAR LA GUIA
DESCARREGAR EXCEL DE TREBALL PER A LES EMPRESES
DESCARREGAR PRESENTACIÓ ECOACSA

RECULL FOTOGRÀFIC JORNADA


  

  

  

  

Amb el suport: ANTERIORS JORNADES REALITZADES EN AQUEST CAMP DE TREBALL

En el marc de la 2ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya que va tenir lloc del 28 de novembre al 2 de desembre del 2011, el Club EMAS, conjuntament amb Fundación Global Nature i Acciónatura, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat, el Programa europeu LIFE i la col·laboració de Ingeniería Social i Associació +Responsables va realitzar la Jornada Biodiversitat i Empresa.
Aquesta jornada que va tenir lloc el 29 de novembre del 2011 es va realitzar amb l'objectiu de debatre sobre les dificultats que troben les organitzacions alhora d’establir i d’avaluar el seu impacte ambiental en termes de biodiversitat, promoure eines i solucions per facilitar tant l’avaluació de l’impacte de l’empresa sobre la biodiversitat com l’adopció d’indicadors, donar resposta sobre l’adopció de l’indicador bàsic requerit pel nou reglament EMAS III (m2) i exposar exemples d’integració de la gestió de la biodiversitat en l’empresa, tant en àmbits amb elevat valor natural com en àmbits caracteritzats per una àmplia activitat antròpica.

DOCUMENTS DE LA JORNADA:

Programa de la jornada

Presentacions

Com gestionar i treballar la biodiversitat a l'empresa
(Els primers passos)

Stefan Esser, Canvi Global i Innovació Acciónatura

Implicació de les empreses en la conservació de la biodiversitat (Pràctiques i exemples)
Francesc Giró, Director Acciónatura

Projecte CompensaNatura

Biodiversitat i empresa

Altres documents

Guide to Corporate Ecosystem Valuation

The EU
Business@Biodiversity Platform 

Enllaços d'interès

The EU Business @ Biodiversity Platform
Business and biodiversity


Organitzat per:
 

 

Amb la col·laboració de:

 

Amb el suport:

    

Comparteix