Acte lliurament premis EMAS 2008

L’acte, presidit pel Conseller de Medi Ambient i Habitatge, el Sr. Francesc Baltasar i Albesa, va tenir lloc al Palau Pedralbes de Barcelona l’11 de novembre de 2008 i va ser una ocasió per reconèixer el compromís i l’esforç de les empreses registrades EMAS en la millora del seu comportament ambiental.

En total es van presentar 24 candidatures a les tres categories de participació:

•Millor declaració ambiental
•Millor acció d’implicació del personal i/o interacció amb les parts interessades externes
•I Millor implantació ambiental

El jurat va ser presidit per la Sra. Maria Comellas i Doñate, Directora General de Qualitat Ambiental del DMAH, i va estar composat per personalitats de diferents àmbits, des de la pròpia administració, passant per l’àmbit universitari i de la recerca, pel món de l’empresa i els sindicats fins al sector de la comunicació.

En aquesta edició dels premis, el jurat el van formar el Sr. Josep Maria Planas, Subdirector General d'Informació i Educació Ambiental del DMAH, el Sr. Josep Atsuara, Director de Qualitat, Medi Ambient i Seguretat de l'organització Cookson Electronics-Enthone España S.A (soci i membre de la Junta Directiva del Club EMAS), el Sr. Didac Ferrer, Director Tècnic del Centre per a la Sostenibilitat (CITIES) de la UPC, el Sr. Joan Barfull, Director de l'Àrea de Medi Ambient de PIMEC, la Sra. Marta Gonzalez, del Departament de Medi Ambient del sindicat UGT de Catalunya i el Sr. Jordi Bigues periodista especialitzat en temes ambientals.

En aquest sentit, i degut a l’èxit d’aquesta primera edició, que es va reflectir amb el nombre de participants i amb la qualitat de les propostes presentades, el jurat va manifestar la dificultat que va tenir en valorar els diferents projectes i va atorgar dues mencions especials, a part dels guanyadors, a iniciatives que va considerar necessari destacar.

L’acte va ser conduit i presentat per la periodista, actriu i presentadora de televisió Rosa Andreu que li va donar un caràcter molt divertit i fresc, a part de tenir una gran acollida entre les persones que van assistir a la cerimònia.

Un dels aspectes més rellevants de l’organització és que, per mantenir la coherència amb l’esperit de l’acte es van intentar seguir criteris ambientals alhora de plantejar-lo i desenvolupar-lo.

Els trofeus: van ser fets a mà per una escultora amb vidre reciclat, amb incrustacions de pa de coure, plata, or i fil d’aram, aquest últim també reciclat. L’embalatge, va ser parcialment de materials reciclats, i encara que no és van utilitzar materials plàstics encara és una millora de cara al properes edicions.

L’escenari: va ser decorat amb residus i materials recollits en algunes de les organitzacions que van assistir, de manera que se’ls donés un segon ús. Es van col·locar també prestatges i taules al mateix, fets amb cartró reciclat i decorats amb flors i altres elements fets amb residus i restes de materials (cartró, paper de diari, etc.). Es van fer servir algunes plantes aromàtiques que també es van aprofitar desprès de l’acte.

El mobiliari: van ser cadires, butaques i tamborets de cartró reciclat i desmuntables que posteriorment, quan l’acte va arribar al seu fi, els mateixos assistents les van desmuntar i se les van portar com a obsequi.

El càtering: va ser organitzat per una organització d’inserció social registrada EMAS amb productes d’agricultura ecològica. Desprès del brindis amb el cava, gentilesa de les Bodegues Sumarroca, els assistents van col·laborar en la gestió dels residus generats al càtering, abocant, en els diferents contenidors col·locats al efecte, les diferents restes generades.